Krompir u čakširama punjen belim lukom crne boje

Potrebno:
  • 500 g belog krompira
  • 50 g putera ili maslinovog ulja
  • 1 kašika sitno seckanog vlašca i peršuna
  • 1 mladi crni luk sitno seckan
  • 2 kašičice sosa od crnog belog luka (povezati sa receptom za sos od crnog belog luka, recept iznad)
  • So, biber po ukusu
Priprema:

Dobro operite krompir i neoljušten stavite da se kuva u veliku šerpu slane vode. Kuvajte sve dok ne omekša. Procedite i ostavite da se ohlade a zatim presecite po dužini na pola.

Kašičicom izdubite krompir. Dobijene čamčiće premažite sa 20g istopljenog putera, posolite i pobiberite te stavite na podmazan pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 dok ljuske ne postanu hrskave i smeđe. U činiji pomešajte krompir sa preostalim puterom ili uljem, dodajte sos od crnog belog luka kao i sitno seckani mladi luk. Takođe, pomešajte polovinu vlašca i peršuna i začinite po ukusu. Na kratko zagrejte u mikrotalasnoj. Dobijenom smesom napunite pečene ljuske krompira. Na kraju možete dodati malo narendanog kačkavalja i preostalo začinsko bilje

Korpa