Keksići sa komadićima čokolade i crnim belim lukom  

Potrebno:

  • 280 g brašna
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • ¾ kašičice soli
  • 225 g putera
  • 150 g šećera
  • 1 jaje
  • 150 g žutog šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike vode
  • Na vrh kašičice soli
  • 150 g seckane crne čokolade
  • 6 čenova iseckanog crnog belog luka

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so. Posebno umutite puter i šećer. Dodajte jaje, zatim ekstrakt vanile i vodu i mutite i dalje. Postepeno dodajte mešavinu brašna. Mešajte dok se sve ne sjedini. U smesu sipajte seckanu čokoladu i crni beli luk.

Kašikom za sladoled formirajte kuglice od testa i ređajte na pek papir. Napravite dovoljno mesta između keksića jer će se tokom pečenja raširiti. Zagrejte rernu na 180C i pecite. Nakon 10 min otvorite rernu i malo protresite pleh kako bi splasnuli i pecite ih još 6 minuta ili dok ne porumene po ivicama. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

Korpa